Quin calçat hem d’utilitzar a l’estiu?


Quan arriba l’estiu, el peu pateix un augment de temperatura, comença a suar i el calçat tancat ens molesta. Tenim la necessitat de portar els peus descoberts i frescos. És important saber escollir un bon calçat, tenint en compte les necessitats dels nostres peus.

Hi ha tres punts importants a destacar: SUBJECCIÓ, ESTABILITAT I CONFORT

  • La sandàlia ha de portar una tira que ens subjecti el turmell i vàries tires a l’avantpeu, d’aquesta manera s’acompanya el moviment al caminar i els tendons no estan en tensió.
  • El material ha de ser transpirable i flexible, el cuir n’és un bon exemple, així disminuïm la suor que és la que ens pot provocar friccions.
  • La sola ha de ser flexible i gruixuda; i amb uns 2-3 cm de taló. Hem d’evitar les soles de fusta, ja que no tenen capacitat d’esmorteir.

 

A més a més de l’elecció del calçat, hem de tenir una especial cura amb la hidratació dels peus, ja que l’exposició a l’aire i els agents externs ens poden provocar durícies, sequedat i fins i tot, clivelles als talons. Una aplicació diària amb una crema d’urea ens ajudarà a evitar-ho. És important no posar-se crema entre els dits, ja que provoquen una maceració i excés d’humitat que ens poden provocar fongs.

Cal remarcar els principals motius pels quals NO hem d’escollir com a calçat d’ús diari les famoses “xancletes de dit”, deixant-les només per moments puntuals.

  • Poden ocasionar dolor als genolls, maluc i esquena: degut a la fina sola de goma i a l’estructura plana que posseeixen, són incapaces d’esmorteir els impactes.
  • Provoquen garra dels dits, ja que aquests necessiten agafar-se per mantenir el calçat a lloc.
  • Alteren el ritme natural del nostre caminar, provocant que fem passos curts amb un xoc de taló irregular.
  • Fascitis plantar (inflamació del teixit connectiu del peu), és una de les principals patologies relacionades amb l’ús freqüent d’aquest calçat.

 

Un bon calçat ens ajudarà a prevenir problemes puntuals com seria l’excés de suor, els fongs, els hematomes o les ferides; i possibles patologies a llarg termini com serien els dits en martell, els galindons, els esperons i les metatarsàlgies d’entre d’altres.

Pensar amb la salut dels nostres peus també inclou visitar al podòleg de forma periòdica per descartar anomalies.

 

Marta Vilaró
Podòloga
Col·legiada 838-08-1375

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *